Gezellige eethoek

Zo maak je een gezellige eethoek

De eethoek is misschien wel een van de meest prominente plekken in het huis. In de winter kom je samen om te genieten van de donkere dagen en een heerlijk uitgebreid diner. Op andere momenten is het de ideale plek om met familie en vrienden gezellig te borrelen en spelletjes te doen. Denk maar eens na hoe vaak je gebruik maakt van de eethoek. Misschien elke dag of elk weekend wel. Het is dan toch fantastisch wanneer de inrichting van de eethoek extra gezellig is ingericht. In dit artikel geven we je tips voor het inrichten van de eethoek.

De eettafel

Het centrale punt van de eethoek is natuurlijk de eettafel. Er zijn tegenwoordig ontelbare verschillende tafels, opstellingen en stijlen te bedenken voor de eethoek. Enkele houtsoorten die het altijd goed doen in een interieur zijn: teakhouten eettafels, eiken eettafels, boomstamtafels, mangohouten eettafels en suar boomstamtafels. Wanneer je kiest voor een houten eettafel, hou dan rekening met het bestaande interieur. Een teakhouten eettafel past bijvoorbeeld heel goed in een landelijk interieur en is goed te combineren met andere teak meubelen. Echter, is deze houtsoort niet altijd geschikt in een modern of minimalistisch interieur. Wat ook een interessante uitstraling kan geven is om te kiezen voor Lamulux of staal.

Gezellige eethoek

De eetkamerstoelen

De stoelen aan de tafel moeten er niet alleen leuk uitzien, de stoelen moeten natuurlijk ook comfortabel zijn. Afhankelijk van het bestaande interieur en eettafel selecteer je de stijl eetkamerstoelen. Ga je voor scandinavisch? Kies dan koude of neutrale kleuren. Heb je een warm interieur? Probeer dan bruin, cognac of antraciet.

Tip: het is ook leuk om verschillende kleuren of modellen stoelen te combineren. Hou wel altijd rekening met het huidige interieur, zodat het geen rommelige indruk geeft.

Verlichting

Met goede verlichting creƫer je extra sfeer in de eethoek. Kies een lamp die past bij de vorm en grootte van de tafel en de ruimte. Voor een rechthoekige tafel volstaat een langwerpige lamp of verschillende smallere lampen. Bij een ronde tafel komt een ronde lamp natuurlijk goed tot zijn recht. Verder heeft de lichtbron ook effect voor sfeercreatie. Dimbare verlichting of verlichting met meer warmere kleuren geven snel een gezellig effect in de eethoek.

Woonaccessoires

Woonaccessoires maken de eethoek helemaal af! Een mooie vaas, servies of een rotan lantaarn mogen natuurlijk niet ontbreken. En het leuke van woonaccessoires is dat je het eens in de zoveel tijd kan afwisselen met andere leuke decoratieve artikelen.

Related Posts