Zelf werken met PowerPoint of er een laten maken?

Een PowerPoint is een belangrijk onderdeel van je presentatie. Het geeft visualisatie voor duidelijkheid, belangrijke bulletpoints erin verwerken en zelf gebruiken als een spiekbriefje. En hoe maak je nou de beste PowerPoint? 

Tips bij het maken van een PowerPoint 

Je wilt zelf een pro worden in het maken van PowerPoints maar weet niet waar je hulp kan vinden. Op internet kan je al snel veel websites vinden die je duidelijke informatie kunnen geven. Daarnaast zijn er zelfs trainingen te volgen om een specialist te worden in Microsoft PowerPoint. Deze zijn zeker de moeite waard aangezien je hierna nooit meer hulp nodig hebt en meteen te werk kan gaan. Mocht je nou eenmalig een presentatie moeten geven, dan zijn hier een aantal tips waar jij je aan kan houden voor het maken van de perfecte PowerPoint.

  • Een overvolle dia vermijden

Als je een PowerPoint dia hebt waar heel veel informatie op staat, gaat iedereen waar je juist de aandacht van wilt hebben kijken naar de tekst. Zijn er belangrijke punten die je moet laten zien? Probeer dit te minimaliseren of deel het uit op een papieren document.

  • Gebruik van kleuren

Het gebruik van te veel kleuren kan afleidend zijn. Jouw publiek kan zich dan gaan afvragen wat de betekenis is van elke kleur. Probeer daarom maar 2 of 3 kleuren te gebruiken in jouw PowerPoint presentatie. Het beste gebruik van kleuren is voor je huisstijl. 

Ook met achtergrond en tekst moet je goed opletten. Hele felle kleuren kunnen vermoeiend zijn voor de ogen van het publiek.

  • ┬áMinimale bewegende beelden

Animaties geven een leuke en frisse look aan jouw PowerPoint, alhoewel je er minimaal gebruik van moet maken. Als elke nieuwe dia een andere animatie (bijvoorbeeld: vervagen, in blokjes of streepjes het beeld uit of letter voor letter in komen vliegen) wordt dit op een gegeven moment erg vervelend en onprofessioneel. 

  • Geen stress bij storing

Je hebt je goed voorbereid, PowerPoint netjes in elkaar gezet. Je klanten of publiek zit al klaar, en dan doet hij het niet. Wat nu? Zorg er ten eerste altijd voor dat jij je presentatie eerst test voor dat je begint. Ook is het verstandig om je PowerPoint op je laptop en op een USB stick te hebben. Zo kan je altijd uit een van de twee de PowerPoint halen.

Een PowerPoint laten maken

Toch niet zeker of jouw PowerPoint de WOW factor heeft, of mooi is opgebouwd? Dan is er altijd hulp in te schakelen. Er wordt gegarandeerd een professionele PowerPoint gemaakt naar jouw wens. Je kan vermelden hoeveel slides je nodig hebt, welke kleuren je huisstijl heeft en wat voor informatie er ingezet moet worden. Ook kan er een afspraak gemaakt worden. Hier wordt ook alles besproken wat er nodig is. Prijzen verschillen per aanbieder en per presentatie of hoeveelheid aan slides.

Er zijn een hoop gespecialiseerde in Microsoft PowerPoint die jou graag willen helpen of hem zelfs voor je willen maken. Online kan je cursussen volgen in hoe je de beste PowerPoint van je leven kan maken. Bron: https://pptsolutions.nl/powerpoint-template/

Related Posts