Wat de moderne technologie vermag

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven verbazen over wat de moderne techniek vermag. Als een webpagina op mijn telefoon ietwat langzaam laadt bijvoorbeeld. Net als ik lichtelijk geergerd begin te raken, herinner ik mezelf dat er in een paar luttele seconden een onzichtbaar signaal naar een paal tientallen kilometers verderop gaat en weer terug. Alleen zodat ik even kan kijken of er nog iets is gebeurd in de voetbalwereld. Meteen verdwijnt dan mijn ergernis. Hoe dat voetbalnieuws precies op mijn scherm verschijnt moet ik u overigens schuldig blijven. Dit geldt eveneens voor een heleboel andere technologische hulpmiddelen die ik gebruik. Ik weet hoe ik ze bedien, maar hoe het precies werkt? Daar begrijp ik weinig van. Wel doet het me realiseren hoe bijzonder de tijd is waarin ik leef.

Verouderde techniek

Sinds ik mezelf heb aangeleerd om met deze verwondering naar de wereld te kijken, zie ik niet alleen wat de technologische hoogstandjes van mijn tijd zijn. Ook vallen me dingen op die juist niet in deze tijd horen. Dingen die voelen als overblijfselen uit een primitief verleden. Een voorbeeld is de manier waarop ik mijn huis verwarm. Er staat een hele grote ketel op zolder die water verhit. Dit water stroomt door allerlei buizen in mijn huis en geeft door deze buizen heen warmte af. Het klinkt als een systeem waarmee men een kasteel uit de Middeleeuwen verwarmt. Dit zou niet thuis moeten horen in een tijdperk van smartphones, nano-hersenimplantaten en segways.

Een moderne manier om uw huis te verwarmen

Gelukkig duurt het niet lang meer voordat CV-ketels en verwarmingsbuizen terecht komen waar ze horen: het verleden. Er is namelijk een manier om uw huis te verwarmen die wel bij de moderne tijd past. Infrarood-verwarming! Dit is een technologie die middels straling uit infrarood panelen de objecten in uw kamer verwarmd, in plaats van de ruimte zelf. Vergeleken met de ouderwetse manier van verwarming is dit veel efficienter en dus energiezuiniger. U kunt Infrarood panelen in uw hele huis laten installeren, maar ze kunnen ook gebruikt worden als Energiezuinige bijverwarming. In plaats van een energieslurpend elektrisch kacheltje op zolder of op een hobbykamer, kunt u een infrarood paneel laten installeren. Dit is zuiniger, goedkoper en duurzamer. Bovendien is het slechts een paar centimeter dik, waardoor het niet veel ruimte inneemt aan de muur. En misschien wel het belangrijkste: het is een technisch hoogstandje waarover u zich heerlijk kunt verwonderen!

Related Posts