Waarom is het wellicht handig om de groepenkast uit te breiden?

De groepenkast is een moderne versie van de meterkast en is een onmisbaar onderdeel van elk huishouden. Dankzij dit slim geconstrueerde apparaat vloeit er veilig en voldoende stroom uit uw stopcontact. De groepenkast verslijt nauwelijks, maar het kan zijn dat uw groepenkast aan vervanging of uitbreiding toe is. Maar waarom?

Redenen waarom u uw groepenkast moet uitbreiden

Om verschillende redenen kan een uitbreiding van de groepenkast nodig zijn. In de meeste gevallen is dat nodig omdat de oude stoppenkast (of groepenkast) niet voldoende capaciteit heeft. Woningen waren vroeger uitgerust met drie tot zes groepenkasten, maar nu zijn die vaak niet meer voldoende. Daarom zijn groepen 10 tot 12 gebruikelijker in nieuwe woningen.

Bovendien koken veel mensen tegenwoordig elektrisch of gebruiken ze elektrische verwarming met een warmtepomp. Dan is er veel elektriciteit nodig. Ook zien we steeds meer mensen die een sauna of jacuzzi hebben, dit zijn grote elektriciteitsverbruikers. Bovendien verbruiken dit soort apparaten zo veel elektriciteit dat u ze op twee groepen tegelijk moet aansluiten. In sommige gevallen is er zelfs krachtstroom nodig. Dan zijn uw vijf groepen echt niet genoeg.

Tenslotte is veiligheid (of liever onveiligheid) de reden om oude zekeringkasten te vervangen. Hebt u een huis gekocht of woont u in een huis van vóór 1974? En is er in de afgelopen bijna 40 jaar nooit iets aan de elektra gedaan? Dan kan het best zijn dat uw huis niet eens aardlekschakelaars heeft. Die zijn pas sinds 1974 verplicht gesteld. Als dat bij u het geval is, dan is het hoog tijd om de oude installatie te vervangen en meteen voor een uitbreiding van de groepenkast te kiezen.

Related Posts