Houten vloer

Tips om te schilderen als een meester

Een goede schilderklus begint altijd met de juiste voorbereidingen, daarom geven we je in dit artikel een aantal tips om de juiste voorbereidingen te treffen. Met deze tips ben je in ieder geval goed op weg.

De kwast

Je moet niet besparen op je kwasten of rollers. Hoe beter jouw kwasten zijn hoe beter het resultaat. Kwasten bepalen namelijk het eindresultaat. Zo kan je met het aanbrengen van acrylverf het best kunststof haren gebruiken, voor alkydverf dierenharen. Wil je je kwast schoon maken, haal hem dan even langs het schuurpapier.

Bereid je muren voor

Heb je veel vocht of vlekken van het vele roken, dan moet dat eerst behandeld worden voordat je begint het schilderen. Mocht je een muur voor het eerst schilderen, breng dan een fixeerlaag aan tegen het inzuigen. Bij nieuwbouw raden wij dit sowieso aan, doe dit dan zeker wel 2 keer.

Schuur altijd

Wat je altijd moet doen is het schuren van de oppervlakte waarop je gaat schilderen. Met schuren breng je onzichtebare schuurkrasjes aan, waardoor de verf zich beter gaat hechten aan het oppervlak. Ook is het belangrijk dat je de oppervlakte goed stofvrij maakt, anders heb je alles voor niks gedaan.

Afplakken

Wil je mooi schilderen? Plak dan alles goed af, maar verwijder de tape wel snel, want anders trek je misschien het zojuist aangebrachte verf mee. 

Houd het verf schoon

Voorkom dat er troep in je verfpot komt, want anders kan je de complete pot weggooien. mocht dit wel het geval zijn? dan kan je dit makkelijker verwijderen door het gebruikt van een panty. Bij verf.nl kan je terecht voor al uw schilderwerk. Ook producten zoals Sikkens Rubbol BL Primer en Sikkens Rubbol BL Magura.

Related Posts