stekkerdoos

Stekkerdoos elektrische hulp

Tegenwoordig heb je er een paar wel in huis liggen een stekkerdoos. Dit is een eenvoudige constructie waardoor jij je telefoon, ipad of laptop kan opladen. Maar daarnaast kan je deze constructie ook gebruiken in de keuken of de schuur. Het verlengen van de energie kan dus gemakkelijker met meervoudige oplaadpunten.

stekkerdoos

Stroom

 Dit soort oplaadpunten kan je gebruiken om kerstlichtjes aan te zetten maar in de keuken kan het handig zijn als extraatje om alle elektrische apparaten aan de praat te houden. Stroom heb je overal voor nodig, de douche werkt ook op stroom. Anders krijg je geen warm water. In de keuken heb je de pan die op het fornuis staat, ook daar heb je elektriciteit voor nodig. Je ontkomt er niet aan, opstaan in het donker? Nee je zet een licht aan. Soms besef je niet hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie is dan ook zeker niet gratis, hier betaal je maandelijks voor om dit te mogen gebruiken. 

Brand 

Een stekkerdoos kan dus handig zijn om meer oplaadpunten te maken, maar het kost ook enorm veel geld. Daarom zijn er tegenwoordig oplaadstekkers die je met een knop uit kan zetten, brandt het lichtje rood? Dan staat hij aan, is hij niet rood dan staat hij niet aan. Naast dat je stroom bespaard is het ook tegen de brandveiligheid. Als er kortsluiting ontstaat dan heb je kans dat er brand uitbreekt. Dit wil je niet en daarom is het ook handig om naar de brandveiligheid van een doos te kijken. Doordat ze overal te verkrijgen zijn heb je ze zo binnen handbereik. Je hoeft niet te sleutelen aan een stekkerdoos want deze is zo klaar voor gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is hem in het stopcontact te steken.

Related Posts