Nieuwe schutting kopen voor jouw tuin

Als je er voor kiest om jouw tuin aan te pakken kun je ook de meteen schutting meenemen. Een hele nieuwe schutting hoort bij een nieuwe tuin. Je kunt kiezen om zelf een schutting te timmeren, maar je kun ook een schutting kopen. Je zal altijd tegen de schutting aankijken als je in de tuin zit dus dan kun je beter een mooie schutting neerzetten. Vaak zie je dat een schutting gemaakt is van hout, maar dit is niet altijd het geval. Zo kun je er ook voor kiezen om een trellis scherm te plaatsen. Dan heb je ook niet het gevoel dat je opgesloten zit in jouw tuin omdat het een paar open plekken heeft. Een trellis scherm wordt gebruikt om een schutting te maken met planten. Zo heb je niet meteen een schutting staan, maar breng je ook meteen groen aan in de tuin.

Schutting van hout

Als je er voor kiest om een houten schutting te kopen heb je de keuze uit veel soorten hout. Dat is niet alles waar je uit kunt kiezen, zo kun je ook nog kiezen wat voor planken je wilt gebruiken. Kies je bijvoorbeeld voor zweeds rabat of juist normale planken. Wil je de normale planken dan horizontaal of verticaal plaatsen. Er zijn talloze opties bij het aanschaffen van een schutting. Een van de houtsoorten die de laatste tijd erg populair is, is douglas hout. Dit houtsoort is van nature erg stevig en heeft een unieke roze achtige kleur. Verder is dit hout ook erg makkelijk te bewerken en kun je het dus vormen naar jouw wens. Douglas hout gaat onbehandelt minimaal tien tot vijftien jaar. Als je dit dus bewerkt nog langer. Zo kun je extra lang genieten van jouw schutting. Als je wilt kiezen voor een duurzame optie kun je kiezen voor hardhout. Hardhout gaat tot wel 25 jaar mee, zelfs als je dit niet bewerkt. Mocht je een kleiner budget hebben kun je kiezen voor een vurenhouten schutting. Deze houtsoort is vrij licht in gewicht en laag in de kosten. Het nadeel is echter wel dat vurenhout niet duurzaam is. Dit gaat onbewerkt maar acht jaar mee. Dus als je in een schutting wilt investeren kun je hier beter niet voor kiezen.

Zelf plaatsen

Als je een schutting koopt kun je deze vaak gemakkelijk zelf plaatsen in de tuin. Bij de winkel waar je de schutting aanschaft kun vrijwel altijd advies vragen over welke schutting het meest geschikt is voor jou en hoe je deze moet plaatsen. Zo weet je zeker dat je het goed doet en je snel van je nieuwe tuin kunt genieten.

Related Posts