Natuurlijke manieren om onkruid te verwijderen in de tuin

Het onkruid in de achtertuin bestrijden kan een hele klus zijn. Sommige mensen kiezen ervoor om ze te negeren, terwijl anderen helemaal los gaan met onkruidverdelgers en chemicaliën. Maar wWist je dat er ook gemakkelijke en natuurlijke manieren zijn voor onkruid verwijderen? In deze blog bespreken we verschillende manieren waarop je onkruid kunt verwijderen zonder de tuin te vernielen of schade toe te brengen aan het milieu.

Huis-tuin-en-keuken manieren

Wist je dat er natuurlijke huis-tuin-en-keuken manieren zijn om onkruid in de tuin te verwijderen? Een van deze manieren is door azijn en zout te gebruiken. Azijn heeft een hoge zuurgraad waardoor de wortels van het onkruid moeilijk kunnen groeien, terwijl zout ervoor zorgt dat het onkruid minder goed water op kan nemen. Een andere methode is het gebruik van hete pepersaus gemengd met kokend water. Dit klinkt misschien wat gek, maar dit mengsel zal elke plant eromheen doden omdat het capsaïcine bevat, een chemische stof die voorkomt in paprika's. Er zijn vele andere methoden om op natuurlijke wijze van onkruid af te komen, zoals het uit de grond trekken van de wortels of afbranden; beide werken goed, afhankelijk van het soort onkruid waar je mee te maken hebt. Een andere methode die naast het bestrijden van onkruid nog andere voordelen heeft voor de tuin, is mulchen.

Wat is mulchen?

Nu vraag je je misschien af: wat is mulch en hoe werkt het? Mulchen is een techniek van tuinieren waarbij een dunne laag organisch materiaal op een bodemoppervlak wordt aangebracht. Dit kan bijvoorbeeld met stro, hooi, compost, boomschors of ander materiaal. Mulch houdt vocht in de grond vast en helpt onkruid onder controle te houden door te voorkomen dat licht onkruidzaden bereikt die diep in de grond zijn begraven. Het onderdrukt de groei van onkruid als de mulch na verloop van tijd afbreekt.Het biedt tevens ook bescherming voor planten en je gazon tegen wisselende temperaturen en ongedierte. Met name in de winter wanneer het gaat vriezen beschermt de mulch tegen de lage temperaturen. Mulchen is een geweldige manier om je tuin gezond en gelukkig te houden en kost niet veel!

Verschillende soorten mulch

De verschillende soorten mulch die je kunt gebruiken hangt af van waar je het voor wilt gebruiken. Zo zijn houtsnippers bijvoorbeeld een goede keuze om de grond rondom bomen te mulchen. Heb je de volgende keer wat extra organisch materiaal over na een dagje hard werken in de tuin? Gebruik het dan om te mulchen in plaats van het in de groene kliko te gooien. Zo kun je je tuin beschermen tegen onkruid, ongedierte en weersomstandigheden. Bovendien ziet het er fraai en natuurlijk uit!

Related Posts