pvc vloeren

Moeten de vloeren in het hele huis hetzelfde zijn?

Het door elkaar gebruiken van verschillende vloeren in je huis is niet in strijd met de ontwerpregels. Maar uniformiteit in het hele huis is wel prettig. Een verscheidenheid aan verschillende vloeren kan wel levendigheid in je huis brengen. Maar als het gaat om het beste ontwerp, moeten de vloeren dan overal in huis hetzelfde zijn?

Ja, het is het beste om in het hele huis dezelfde vloerbedekking te gebruiken om de ruimte in je huis groter te laten lijken. Als je wel verschillende vloeren wilt, probeer dan het aantal te beperken.

pvc vloeren

Hoeveel vloeren moet ik maximaal in mijn huis hebben?

Een woning moet een zekere vorm van uniformiteit behouden. Daarbinnen heb je de keuze uit drie verschillende stijlen van vloeren. Die stijlen kunnen variëren tussen woonkamers, de badkamer, en de keuken.

Maar wat voor soort vloeren moet je kiezen voor de verschillende kamers?

De eerste indruk van je huis blijft voor altijd de eerste indruk. Beschouw de woonkamer als de eerste indruk die je huis achterlaat.

Maar denk ook na over de kleur van de entree

Of je nu een betonnen trap hebt, een voordeur aan de stoep of een bruine vlonder, de kleur moet passen bij de woonkamer. Probeer een vergelijkbare tint te vinden. Probeer ook dikkere tapijten te vermijden. Dikkere tapijten houden meer stof en modder van buiten vast.

Slaapkamers zijn een gezellige ruimte, wat het gemakkelijk maakt om aan slapen te denken. Daarom is het beter om hier wel dikkere tapijten te leggen.

Als je kinderen hebt, verandert het tapijt verhaal nogal

Gemorst sap over je mooie tapijt kan frustrerend zijn, maar ook moeilijk om weer schoon te krijgen. Overweeg daarom een laminaatvloer of pvc vloeren voor de kinderkamers. Het is goedkoop te vervangen en behoorlijk winterhard.

Denk aan de regel van de “ingang” die we eerder hebben vastgesteld

Als je laminaat of hout wilt kiezen voor de ouderslaapkamer, probeer dan een vloerkleed. Het geeft de slaapkamer ook een gezellige uitstraling.

In de keuken wordt natuurlijk veel gemorst. Daarom moet je zeker vloeren vermijden die vlekken vasthouden. Houd ook je kasten in gedachten bij het kiezen van een vloer. Je wilt er zeker van zijn dat de kasten en de vloeren bij elkaar passen.

De meer landelijke keuken wil natuurlijk hardhout

Voor een meer moderne keuken komt een tegelvloer beter uit. Er is altijd een beetje flexibiliteit tussen de twee.

Witte tegels zijn in de badkamer het eerste waar je aan denkt. Maar je moet natuurlijk wel iets waterbestendigs kiezen.

De twee meest voorkomende soorten badkamervloeren zijn pvc vloeren en tegels. Dat komt omdat ze relatief goedkoop en waterdicht zijn.

Related Posts