De misverstanden over vloerverwarming

Een vloerverwarming biedt ontzettend veel voordelen die vaak onderschat worden. Een vloerverwarming wordt nog vaak gezien als een luxe in de woning, terwijl dit in principe niet veel luxer is dan een gewone verwarming. Om daarom alle misverstanden over vloerverwarming de wereld uit te helpen, hebben wij een aantal misverstanden voor je opgesomd. 

Vloerverwarming is duurder dan een radiator

Waar de meeste mensen denken dat een vloerverwarming duurder is dan een radiator, is het op lange termijn juist een hele goede investering. Een vloerverwarming leggen is inderdaad iets duurder dan een radiator. Echter is een vloerverwarming energiezuinig, waardoor je op lange termijn kan besparen op je energiekosten. Steeds meer mensen zullen hun vloerverwarming infrezen. Wil je dit ook? Kijk dan eens bij Kwakkel!

Er is nooit consistente temperatuur

Er zijn verschillende systemen in vloerverwarming waarmee je jouw woning warm krijgt. Je kunt nog altijd zelf bepalen hoe warm je het binnen wil hebben, net zoals je met een radiator hebt. Ook kan je er in de instellingen voor zorgen dat het s nachts bijvoorbeeld drie graden daalt. 

Vloerverwarming kan alleen in de vloer

Waar het inderdaad vloerverwarming heet, kun je er ook voor kiezen om de verwarming bijvoorbeeld in wanden en plafonds te plaatsen. Vloerverwarming neemt weinig ruimte in beslag en is dus ook zeker geschikt om te plaatsen in muren en plafonds.

Voeten zwellen op van vloerverwarming

Bij de opkomst van vloerverwarming was het inderdaad zo dat voeten op konden zwellen op het moment dat het boven de 35 graden komt. In de huidige systemen komt dat eigenlijk niet meer voor. Je kunt een vloerverwarming ook combineren met een warmtepomp waardoor het zelfs voor koeling kan zorgen.

Related Posts