Leukste woonstijlen voor in je huis

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent vakantie voor de meeste van ons. Vakantie betekent dat je tijd over hebt. Wat ga je doen met alle tijd die je over hebt? Wat dacht je ervan om je huis een hele nieuwe inrichting te geven? In dit artikel laat ik je de leukste woonstijlen van dit jaar zien. Weet je welke combinaties en kleuren hip zijn op dit moment? Na het lezen van dit artikel ben jij helemaal voorbereid om je huis een nieuwe look te geven. 

1. Ga voor een scandinavische stijl

Wanneer je een persoon bent dat van rust en eenvoud houdt, dan moet je absoluut kiezen voor een scandinavische woonstijl. Hiermee bedoel ik niet dat je jouw huis moet inrichten met meubels van de Ikea. Nee, deze stijl staat namelijk bekend om zijn rustgevende en zachte kleuren. Verder staat het bekend om gebruik te maken van materialen die rechtstreeks uit de natuur komen. Hoe lekker is het om terug te keren na een lange dag werken in een huis dat je rust geeft. Een ander voordeel is dat door de lichte kleuren je huis een stuk ruimtelijker lijkt.

2. Kies voor stoer en een industriële woonstijl

Het kan natuurlijk ook zijn dat je helemaal niet houdt van rust en eenvoud. Nee jij houdt meer van stoer en robuust. Dan kun je kiezen voor een industriële woonstijl. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van natuurlijke objecten. Voorbeelden zijn: een marmeren vloer, robuust eikenhout of een betonvloer. Deze objecten kun je super goed met elkaar combineren waardoor er een koude en zakelijke uitstraling door je woning komt. Om het toch wat warmer te maken is het aan te raden om gebruik te maken van objecten die warmte uitstralen. Wat dacht je van een een vloerkleed (ook lekker voor je voeten). Daarnaast kun je ook veel houten objecten toevoegen aan je interieur. Hout heeft namelijk als eigenschap dat het warmte uitstraalt. Ook kun je kiezen voor een stoere houten PVC vloer. Dit kun je mooi combineren met een meubelstuk van hetzelfde type hout. Ten slotte kun je er nog voor kiezen om bepaalde objecten mat zwart te verven. Dit past helemaal thuis in de industriële stijl.

3. Landelijke woonstijl

Misschien een wat minder bekende woonstijl en waar je niet zo snel aan had gedacht is de landelijke woonstijl. Omdat hij minder bekend is betekent niet dat hij niet mooi is. Bekende kleuren die hier gebruikt worden zijn taupe en andere pastelachtige kleuren. Dit is mooi te combineren met een rustig en eenvoudig behang dessin. Ook in deze woonstijl kan hout niet ontbreken. Dus of je nou kiest voor een mooie houten kast, een houten dressoir of een bijzettafeltje. Hoe dan ook moet je iets kiezen van hout.

Related Posts