Julia + interieur: harmonie en sfeer

Je kan een werkplek, een woning, een vergaderzaal… opbouwen uit de meest hoogwaardige materialen en opsmukken met de duurste meubelen: het gaat pas werken als er een gericht idee en een oprecht gevoel achter zit. Een bedrijf als Julia + interieur wil achterhalen welk gevoel een ruimte moet uitstralen, maar ook wat mensen zelf willen voelen op het moment dat ze diezelfde ruimte betreden. Alles draait om het opwekken van harmonie en de juiste sfeer.

Julia + interieur: wie komt waar en waarom?

De harmonie is afhankelijk van het doelpubliek en van de ervaring die je dat publiek wil doen beleven. Wil je de bezoeker overtuigen van het deugddoende nut van je infrastructuur of wil je hem verzekeren van jouw specifieke kwaliteiten in jouw branche? Julia + interieur beseft dat er een wezenlijk verschil is tussen de zakenman die er een weekendje tussen uit wil na maanden hard zwoegen en zijn collega die overtuigd moet worden om een voor jouw bedrijf lucratief contract te ondertekenen. Om maar te zeggen dat de balie van pakweg een bungalowpark danig kan verschillen van die van een verzekeringsfirma.

Julia + interieur: functionaliteit

Sfeer en harmonie kan je deels opwekken door het visuele: de juiste kleuren, de gepaste vormen, de ideale opstelling… Het is echter slechts een deel van het verhaal. Een ruimte wordt pas echt interessant als de organisatie ervan ook haar nut bewijst en het juiste doel nastreeft. Wat heb je aan een prachtig ontworpen tafel en dito stoelen als ze niet op elkaar zijn afgestemd en de gebruiker ervan enkel rugpijn en een onbehaaglijk gevoel bezorgen? De zin om een contract te ondertekenen verdwijnt dan als sneeuw voor de zon. Een simpel voorbeeld om aan te geven dat het totaalplaatje moet kloppen. En dat weet Julia + interieur.

Related Posts