Je woning klaar maken voor de verkoop

Het tekort aan woningen in Nederland is een groot probleem. Recent wijde het Algemeen Dagblad hier nog een nieuwsitem aan, waarin de voorspelling werd gedaan dat het woningtekort zeker nog tot 2030 kan aanhouden. Het tekort aan woonruimte, betekent echter niet dat je als verkopende partij achterover kunt leunen. Sterker nog, juist in tijden van een krapte in de woonmarkt kun je een extra hoge verkoopsom voor je woning krijgen. Belangrijk daarbij, is dat je ervoor zorgt dat je woning er tip top bijstaat. Maar wat zijn de belangrijkste aandachtspunten als je jouw woning voor de verkoop gaat klaarmaken? Daar gaan we in dit blogartikel nader op in.

Controleer het schilderwerk

Een van de eerste dingen die potentiële kopers zien als een woning komen bezichtigen, is het schilderwerk. Zorg er daarom voor dat de kozijnen en de voordeur er in ieder geval goed onderhouden bijstaan. Wanneer een woning er aan de buitenkant goed onderhouden uitziet, maakt dat een goede indruk en draagt dat bij aan het vergroten van het vertrouwen dat de rest van de woning ook goed is onderhouden.

Haal persoonlijke spullen uit het zicht

Wanneer mensen een woning bezichtigen, zullen ze zich onder andere een voorstelling proberen te maken of jouw woning hun thuis kan worden. Het helpt daarbij niet als er veel persoonlijke spullen in het zicht staan. Zorg daarom dat zaken zoals foto’s, kleding en andere persoonsgebonden spullen zijn opgeruimd. Natuurlijk maakt het niet uit als er bijvoorbeeld ergens wat speelgoed ligt, zolang het maar netjes is opgeruimd. Dat geeft niet alleen rust voor de bezoekers, maar het zorgt er ook voor dat de ruimtes leger zijn en daardoor groter ogen.

Zorg voor voldoende verlichting

Veel mensen hechten waarde aan een goed verlichte woning. Zorg er daarom voor dat bij een bezichtiging de vitrage en de gordijnen open zijn (indien je ze hebt) de luxaflex omhoog is. Zorg er daarnaast ook voor dat er neutrale verlichting in je woning aanwezig is en dat de lichtsterkte van de lampen voldoende is om de ruimtes goed te verlichten. Ook op een bewolkte grijze dag.

Geef het interieur een poetsbeurt

Een schoon huis maakt een prettigere indruk dan een huis waar je op de vloer schoenafdrukken ziet of een wc ziet die niet al te fris oogt. Zorg daarom dat je je woning goed schoonmaakt en haal een schoonmaakdoek over kasten, stoelen en tafels. Gebruik daarbij geen schoonmaakmiddelen met zware parfumluchtjes, maar kies voor neutrale schoonmaakmiddelen, zoals bijvoorbeeld groene zeep. Mensen met aandoeningen aan de luchtwegen, kunnen namelijk hinder ondervinden aan parfum, het zou dus zonde zijn als een luchtje ervoor zorgt dat een bezichtiging op een teleurstelling uitloopt.

Optioneel: vervang de garagedeur

Naast de bovenstaande punten, is er ook een aantal aandachtspunten die niet voor iedere woning gelden. Een daarvan is het vervangen van de garagedeur. Met name bij de garages van oudere woningen zie je vaak slechtonderhouden of zelfs roestige garagedeuren.

In dat geval is het aan te raden om de garagedeur op zijn minst te schilderen, maar het is nog beter om hem te vervangen. Het vervangen van de garagedeur hoeft overigens geen dure aangelegenheid te zijn. Je kunt een tweedehands deur die er prima uitziet in veel gevallen voor een paar honderd euro aanschaffen. Misschien vind je dat een hoop geld, maar plaats die gedachte in perspectief. Als de investering van een paar honderd euro je een paar duizend euro meer kan opleveren in de vorm van een betere verkoopprijs, dan valt de investering in een nieuwe garagedeur in het niet. Wil je een eerlijke offerte voor het vervagen van de garagedeur? Kijk dan eens op garagedeurspecialist.nl

Wat is jouw tip voor een hogere verkoopopbrengst?

Tot zover onze tips om je woning klaar te maken voor de verkoop om een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst te realiseren. Er zijn natuurlijk nog veel meer tips. Daarom horen graag van je wat jouw tip is om de verkoopopbrengst te verhogen. Zo maken we dit blogartikel voor al onze lezers steeds waardevoller!

Related Posts