monteur

Ik heb kelderlekkage. Wat nu?

Een kelder loopt helaas te snel vol. Hij ligt lager dan de rest van het huis en is helaas niet altijd even goed gebouwd. Heb jij kelderlekkage en heb je geen idee wat te doen? Doorloop de volgende stappen en je doet in ieder geval alles dat je zelf hebt kunnen doen:

  • sluit de hoofdkraan af
  • beperk de schade zoveel mogelijk
  • bel je verzekeraar
water lekkage

Verzekeringen

Het is altijd goed om te onthouden dat dit soort problemen bijna altijd gedekt worden door je verzekering. Waar heb je dat ding anders voor, toch? Bel daarom na de eerste maatregelen altijd de verzekeraar en leg je situatie uit. Je wil natuurlijk zo snel mogelijk een expert in huis die het op kan lossen maar je wil het niet zelf betalen als dat niet hoeft. Vraag daarom altijd eerst aan je verzekeraar wat je moet doen.

Oorzaken van kelderlekkage

Er zijn talloze redenen waarom een kelder zou kunnen lekken. Vaak heeft het te maken met regen en grondwater. In dat geval zou het afsluiten van de hoofdkraan weinig zin hebben. Maar er zijn ook situaties waarin iets uit de bovenliggende verdieping doorlekt naar de kelder, bijvoorbeeld omdat er een constructiefout in de kelder zit. Helaas gebeurt het nog steeds dat kelders niet goed waterdicht worden gebouwd. En dat terwijl dat zo ontzettend belangrijk is bij een kelder. 

reparatie lekkage

Een oude kelder

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je kelder lekt omdat het om een heel oud pand gaat. Bij oudere kelders is het mogelijk dat er na verloop van tijd poreuze wanden ontstaan. Bij poreusheid van de kelderwanden ontstaat er eerder een wand lekkage, aangezien wanden sneller last krijgen van doorslaand en optrekkend vocht. Voorkom een kelderlekkage en laat je kelder waterdicht maken. Zeker oude kelders kun je echt niet aan hun lot overlaten.

Related Posts