houten vloer harderwijk

Hoe voorkom je krassen in een houten vloer?

Gefeliciteerd! Je bent de trotse eigenaar van een houten vloer in Harderwijk. Vol enthousiasme laat je jouw vrienden en familie foto’s zien. Via Whatsapp, want op bezoek komen? Liever niet: dan kan de houten vloer misschien wel beschadigd raken! Wil jij nog gewoon – zonder zorgen – in jouw huis kunnen wonen? In deze blog vertellen wij hoe jij die krassen in een houten vloer heel makkelijk voor kunt zijn. Wat een opluchting…

Meubilair

In vrijwel iedere kamer kom je ze tegen: meubelstukken. Banken, kasten, tafels. Door gebruik daarvan kunnen er krassen op jouw houten vloer ontstaan. Dit kun je op een vrij simpele manier voorkomen. Namelijk door de poten van vilt te voorzien. Bij het verschuiven van een meubelstuk gaat dit materiaal wrijving (en dus: een kras) tegen. In het geval van plantenbakken is het verstandig om er een schaaltje onder te zetten. Hiermee wordt voorkomen dat vocht een negatieve rol gaat spelen.

Huisdieren

Huisdieren zijn net onze kinderen. We houden ontzettend veel van ze, maar ze zorgen vrijwel altijd voor beschadigingen aan een houten vloer. Dit komt doordat ze harde nagels hebben. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, is ons advies om jouw vloerbedekking van twee olielagen te voorzien. Eén voor de kleur en één voor de bescherming. De vloer wordt hierdoor sterker en meer krasvast. Daarnaast is het verstandig om voer- en waterbakken zoveel mogelijk op een andere ondergrond te plaatsen.

Viezigheid van buiten

In een huis leven we niet in een vacuüm. We gaan naar buiten: voor werk, voor school en voor sociale gelegenheden. Iedere keer dat iemand jouw woning binnen stapt, is de kans vrij groot dat er zand en ander vuil met hem of haar mee naar binnen komt. Dit is funest voor de houten vloer. Daarom raden wij jou aan om een droogloopmat bij de buitendeur te plaatsen. Hiermee houd je namelijk het meeste vuil netjes buiten de deur. Ook kun je een nieuwe huisregel instellen: schoenen uit!

Onderhoud

Het is natuurlijk aan te raden om een houten vloer regelmatig schoon te maken. Hiermee voorkom je namelijk dat vuil en etensresten voor schade kunnen zorgen. Hiervoor kan een swiffer of stofzuiger gebruikt worden. Let er in het laatste geval wel op dat de zuigstand niet zelf voor krassen zorgt. Behandel de vloer ook af en toe met olie. Dit moet hetzelfde merk zijn als waarmee de vloer eerder behandeld is. Tot slot de schoonmaakmiddelen: deze mogen in geen geval bleek bevatten.

Related Posts