Hier moet je aan denken bij een verbouwing!

Regelmatig besluiten er mensen om een oud huis te kopen en deze vervolgens helemaal op te knappen. Het is een echte uitdaging en vraagt om de juiste aanpak. Zo zul je veel materialen moeten vervangen en is het belangrijk dat je dit goed organiseert. Daarnaast gaat er veel tijd zitten in een verbouwing en is het belangrijk dat je hier ook de tijd voor hebt en neemt. 

 

Zorg voor de juiste planning

Als je een verbouwing voor de boeg hebt dan is het belangrijk dat je zorgt voor een goede planning. Er komt namelijk onwijs veel werk kijken bij een verbouwing en als er niet planmatig wordt gewerkt, dan kan het veel langer duren. Daarnaast loop je ook het risico dat je voor een langere periode in een soort bouwval woont. Neem daarom een keer de dag de tijd om alles op een rij te zetten. Mocht je hier zelf niet goed in zijn, dan kun je de hulp inschakelen van een vriend of vriendin die zelf al een keer te maken heeft gehad met een verbouwing. 

 

Huur een afvalcontainer

Bij een verbouwing krijg je in de meeste gevallen veel te maken met afval waar je niks meer mee kunt. Om te voorkomen dat het afval 'tijdelijk' in de tuin wordt opgeslagen, kun je er het beste voor kiezen om een afvalcontainer te huren. Let er bij het huren van een afvalcontainer goed op wat je er wel en niet in mag gooien. Als je hier namelijk een fout in maakt, dan kan dat voor een boete zorgen.

Wanneer je een afvalcontainer wilt huren is het ook belangrijk dat je op tijd de container reserveert. Daarmee voorkom je een lange zoektocht met veel frustraties. Let er wel op dat je de container huurt bij een bedrijf bij jou in de buurt. Hier bespaar je namelijk geld mee. 

 

Koop je bouwmaterialen in op de juiste plek!

Bij een verbouwing heb je verschillende materialen nodig. Zo kun je bijvoorbeeld vochtwerende platen nodig hebben voor in de badkamer, maar daarnaast ook een spoelbak. Om ervoor te zorgen dat je niet te veel tijd kwijt bent aan het zoeken naar goede materialen, is het handig om alvast een vaste leverancier te zoeken. Als je bijvoorbeeld gebruik wilt maken van wandpanelen, dan kun je bij Fibo terecht voor diverse modellen. Zij hebben wandpanelen voor in de badkamer, maar eventueel ook voor in de slaap- en/of woonkamer. Wandplaten kun je kopen met een bepaald motief. Een zeer populair motief wat je ook vaak terugziet in de badkamer, is het tegelmotief. 

Related Posts