Het juiste beslag

Je huis en het huiselijke gevoel kan wordt door veel verschillende factoren beïnvloed. We hebben het dan niet alleen over bijvoorbeeld invloeden van buitenaf, maar ook hoe je huis is ingedeeld. De functies die je aan ruimtes toebedeeld laten zien hoe de woning bij je past. Meubels zijn hier een grote factor in, maar ramen tellen ook zeker mee. Denk maar eens aan een kelder waar één klein kelderraam in zit. Daar krijg je niet meteen een warm gevoel van/. Grote open schuivende ramen aan de achterkant van je woonkamer, waardoor je tuin verbonden wordt aan je woonkamer, daar krijg je pas energie van! Ramen zijn er in heel veel soorten en maten. Elk raam en haar fabrikant gaan anders om met veiligheid, licht en frisse lucht. Bij frisse lucht kunt u denken aan geïntegreerde ventilatiesystemen. Bij licht kunt u denken aan grote glasoppervlakten. Bij veiligheid kunt u denken aan bepaalde bewakingstechnieken waardoor er minder snel ingebroken kan worden. Beslagen zijn er veel, dus hoe weet u welke u moet hebben. Naast de behandelde verschillen in maten kan ook de soort nog anders zijn. In deze blog gaan we dieper in op de soorten beslagen. Ook wordt er extra informatie gegeven om u te helpen de juiste beslissing te maken bij het kiezen van het juiste beslagen.

Soorten

Als eerst behandelen raambeslag hout. Houten beslagen komen nog steeds heel veel voor. Hout is een materiaal dat al lang wordt gebruikt en dat door efficiënte procedures en mogelijkheid tot montage van afzonderlijke stukken nog steeds in de markt is. Als tweede kijken we naar raambeslag voor kunststof. Dit is een heel erg innovatief systeem en is het meest gebruikte kozijnmateriaal. De ‘houdbaarheid’ is bijvoorbeeld langer dan bij hout. Als derde kijken we naar aluminium beslagen. Deze hebben een groter draagvermogen en bieden meer kansen binnen de moderne architectuur.

Tips

Niet elk raam heeft hetzelfde profiel. Ook zijn er soms speciale omstandigheden in of rondom de woning waar de u als klant rekening mee houdt. Dit betekent dat de beslagen hier ook rekening mee moeten houden. Als u niet zeker weet welk materiaal past bij uw wensen, is het verstandig om bij een kenner langs te gaan. Dit kan een winkel zijn of een bekende die al vaker met beslagen heeft gewerkt. Naast het materiaal is het ook verstandig om te kijken naar de mogelijkheden die het beslag biedt op het gebied van veiligheid, frisse lucht en lichtdoorlatendheid.

Related Posts