Het begint weer kouder te worden! Ben jij al winterproof?

Het is alweer september en de dagen beginnen korter te worden. Misschien heb je zelfs de radiator alweer aan gehad? Het wordt namelijk koud! De gemiddelde temperatuur in september ligt rond de 14,7 graden. Zo koud is het deze maand nog niet geweest, wat september dit jaar warmer dan gemiddeld maakt. Toch merk je dat het frisser begint te worden en dat vooral de nachten kouder zijn.

Weersvoorspellingen winter

Als we sommige wetenschappers mogen geloven, wordt deze winter de koudste in 100 jaar. Een aantal Russische wetenschappers beweren namelijk dat de aarde in een nieuwe klimaatcyclus is gekomen. In deze cyclus zou de zon minder actief zijn, waardoor het overal op aarde een stuk kouder wordt. Zo’n verschijnsel heeft zich al een keer eerder voorgedaan, in de jaren vijftig van de vorige eeuw.

NASA voorspelt extreem koude winter

Ook wetenschappers van NASA voorspellen een extreem koude winter. Zij denken dat het de komende jaren flink gaat afkoelen op aarde. Ook zij hebben in een recentelijk artikel aangetoond dat de zonneactiviteit de komende jaren flink zal afnemen. Deze zonnecyclus wordt in 2020 de zwakste cyclus in 200 jaar.

Heeft de kou ook voordelen?

Deze voorspellingen lijken in contrast te zijn met de veronderstelling dat de aarde versnelt aan het opwarmen is. Echter, geven professionals aan dat de aarde nog steeds opwarmt, maar dat de veranderende klimaatcyclus de opwarming van de aarde wel vertraagd. Andere voordelen zijn natuurlijk de mogelijkheden tot schaatsen en wintersporten!

Hoe voor te bereiden op de kou?

Op kou kun je je kleden! Zorg daarom dat je warme kleding draagt en voor een goede warme winterjas die je warm houdt tijdens de koudste dagen van de winter. Ook is het niet onverstandig om je CV ketel en radiatoren te laten checken. Je wilt deze winter niet in een koud huis komen te zitten. Wanneer je nog nieuwe radiatoren moet aanschaffen, check dan eens Radiatorendiscounter. Op deze website hebben ze een groot aanbod in radiatoren en voor iedereen wat wils.

Related Posts