Help, het wordt weer warm? Hoe bereid ik mijn woning daarop voor?

Mocht je het nog niet hebben gezien op het nieuws, je weer-app of op social media: het wordt volgende week (eindelijk) weer warmer! De zomerse temperaturen komen nu echt onze kant op! Maar hoe bereid je je woning daarop voor, zodat je thuis kan blijven genieten zonder weg te smelten?

Investeer in een airco

Zonder airco wordt het een onbegonnen wedstrijd. Ik hoop dat Bol.com hun assortiment airco’s inmiddels heeft aangevuld, zodat jij er nog snel eentje kan bestellen voordat ze weer uitverkocht zijn. En nu zonder dollen: een airco is echt een must als het zo warm wordt. De luchtvochtigheid is vrij hoog in Nederland, dus het wordt snel benauwd. Koop een goede airco zodat het binnen niet net zo benauwd wordt als buiten.

Durf jij het aan? Durf jij buiten te zitten?

Als het zo warm wordt, gaan we niet massaal naar buiten maar juist massaal naar binnen. Begrijp jij het nog? Oké, het is benauwd, maar om dan gelijk naar binnen te gaan.. Met een goede terrasoverkapping van Brustor, Verasol of Ambiance kom je echt al een heel eind. Vaak zijn deze terrasoverkappingen met een lamellendak uitgevoerd, dus dan kan je zelf nog de lichtinval bepalen. Durf jij wel wat warme zonnestralen toe te laten? Dan kantel je de lamellen. En wordt het wat te warm? Dan sluit je het dak weer. Je kan natuurlijk ook een parasol of zonnescherm aanschaffen, dat levert hetzelfde effect op (behalve dat je je dan even moet verplaatsen als je in de zon of juist in de schaduw wil zitten).

Raamdecoratie dicht!

Nog een laatste tip die je echt niet mag vergeten met dit weer is het sluiten van je raamdecoratie. Doordat je je raamdecoratie sluit, kunnen de zonnestralen de ruimte niet ‘direct’ opwarmen maar wordt de warmte van de zon juist afgezwakt waardoor het minder warm wordt in huis. Het ziet er misschien niet heel gezellig uit vanaf de buitenkant, maar het gaat zeker helpen!

Related Posts