Goedkoop is duurkoop

Vorige maand was een mix van emoties voor mij. Ten eerste slaagde ik voor mijn opleiding aan de TU Delft. Dit was geweldig natuurlijk, ik hield een groot feest met al mijn medestudenten bij de Bouwpub, de lokale kroeg. Na een ochtend goed uitbrakken besloot ik maar eens te zoeken naar een nieuwe woning. Ik woonde tijdens mijn studententijd op de campus, maar dat kon helaas niet langer meer. De gebouweigenaar wil dat alleen studenten kunnen wonen in dit gebouw. Dit betekende dat ik een nieuw onderkomen moest zoeken en snel ook! Deze zoektocht duurde niet al te lang, mijn vader is immers makelaar bij een van de grootste makelaar bureaus van Delft. Dit hielp mij enorm toen het aankwam op het zoeken van een nieuwe woning. Hij kwam al gauw met een lijstje van de beste en goedkoopste woningen dat past bij mijn aanbod. Ik was dolblij! Hij vond binnen een poging de beste woning voor me, zelfs met dakterras! 

Verhuizen is duur

Zoals je misschien al snapt van deze titel, is verhuizen duur. Daar kwam ik al achter toen ik naar mijn studentenkamer verhuisde, maar al helemaal toen ik mijn eigen studio kocht. Deze woning was een stuk groter dan de ruimte waarin ik woonde tijdens het studeren. Dat betekende dat ik meer spullen moet aanschaffen. Deze spullen zijn niet goedkoop, dus besloot ik ze te kopen via marktplaats. Mijn vader waarschuwde me daar gelijk voor. Volgens hem was het slim om juist te gaan voor nieuwe dingen gezien ik nu toch pas uit huis ga. Ik was het deels met hem eens, maar aan de andere kant vind ik dat we het milieu ook een beetje moeten helpen als dat kan. 

Je hebt gelijk pap!

Een van de eerste (en laatste) dingen die ik kocht was een set voor op mijn buitenruimte. Ik zocht een middagje naar tuinstoelen en een bijpassende tuintafel. Deze werden aangeboden door een oudere man die net buiten Delft woonde. Ik kon mijn geluk niet geloven toen ik zag dat het complete setje weg moest voor slechts 100 euro! Ik racete met mijn vader’s auto naar het huis van de man en zonder enige inspectie kocht ik het setje. Ik zette het neer en maakte er direct fotos van om deze te delen met mijn vrienden. De volgende dag ging ik daadwerkelijk op het setje zitten en ik viel direct door de stoel heen! Ik weet dat mijn vader (als hij dit leest) zich waarschijnlijk rot lacht. Je hebt weer eens gelijk pap!

Related Posts