Elektrische transportfiets

Naast de gewone elektrische fiets bestaan er tegenwoordig al vele verschillende uitvoeringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een elektrische wielrenfiets of aan een elektrische mountainbike. Deze opties zijn fantastisch voor de sportieve fietsers. Maar de elektrische fiets wordt ook veel gebruikt om op naar school of werk te fiets of om de boodschappen mee te halen. Hier heb je natuurlijk geen wielrenfiets of mountainbike voor nodig. Wel is het hiervoor handig om een elektrische transportfiets te hebben. Deze is namelijk voorzien vaan een handige voordrager. Deze voordrager kan gebruikt worden om een fietskrat, mand of tas aan te bevestigen. Naast dat een voordrager handig is om dingen te vervoeren, zorgt het ook voor een stoere en stijlvolle uitstraling. Als je eenmaal besloten hebt om voor een elektrische transportfiets te gaan, is er nog steeds veel te kiezen. Daarom een aantal aandachtspunten voor de aankoop.

Motor

Als je rondkijkt naar elektrische fietsen, zal het je snel opvallen dat er verschil zit in de locatie van de motor. Om de motor in het midden van de elektrische fiets te plaatsen is de meest voorkomende optie. Dat komt omdat het hebben van de motor op deze plek het meest natuurlijk aanvoelt tijdens het fietsen. De motor werkt via de trapas. Dit geeft het effect dat het lijkt alsof de kracht gewoon uit je eigen benen komt. Het enige verschil dat je merkt als je de motor aanzet is dat je kracht opeens veel groter is en dat je uithoudingsvermogen een boost heeft gekregen. De middenmoter is meestal dus de fijnste, maar helaas wel de duurste optie. Wil je voor een goedkopere optie gaan kom je bij de voorwielmotor uit. Omdat deze motor zich vóór je bevindt, lijkt het als het ware alsof je vooruit getrokken wordt. Dit type motor kan je dan ook veel ondersteuning bieden. Wel is het echt even wennen om hiermee te fietsen.

Gewicht

Ga je de elektrische transport fiets gebruiken om zware dingen zoals schoolboeken mee te nemen, is het fijn als de fiets zelf niet ook al erg zwaar is. Door de motor en accu komt er standaard al een aantal kilo bij vergeleken met een gewone fiets maar het precieze gewicht verschilt natuurlijk ook weer per merk en model. Een lichtere fiets is makkelijker om te draaien of bijvoorbeeld op de fietsendrager te monteren. Een grotere accu heeft ook weer een hoger gewicht dan een kleinere accu. Maak dus een afweging of je gewicht of actieradius belangrijker vind.

Related Posts