Een nieuwe tuin laten aanleggen? Dit zijn de mogelijkheden op het gebied van tuinplanten

Wil jij jouw tuin opnieuw laten aanleggen en ben je op zoek naar passende beplanting? Jouw tuin is pas compleet met prachtige beplanting die helemaal aansluit op de stijl van de tuin. Tuinplanten zijn echter verkrijgbaar in allerlei soorten, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen welk soort de beste keuze is voor jouw tuin. Om jou te helpen met het maken van een keuze hebben wij de tuinplanten onderverdeeld in drie categorieën: bladverliezende tuinplanten, bladhoudende tuinplanten en groenblijvende tuinplanten. Hieronder vind je alles wat je moet weten over deze soorten tuinplanten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken en jarenlang kunt genieten van een tuin met prachtige beplanting die helemaal bij jou past.

Bladverliezende tuinplanten

Bladverliezende tuinplanten zijn tuinplanten die in de herfst hun blad verliezen en dat in de lente pas weer kunnen groeien. Bladverliezende tuinplanten zijn in de winters dus kaal, maar dat hoeft niet negatief te zijn. De meeste bladverliezende tuinplanten hebben prachtig gekleurd ‘hout’, waardoor jouw tuin alsnog een vrolijke, kleurrijke uitstraling kan hebben. Bladverliezende planten kunnen het beste gecombineerd worden met bladhoudende planten. Door bladverliezende planten te combineren met bladhoudende tuinplanten en groenblijvende tuinplanten creëer je een stijlvolle mix van diverse soorten tuinplanten en zijn jouw borders elk seizoen een feestje om naar te kijken.

Bladhoudende tuinplanten

Bladhoudende tuinplanten zijn tuinplanten die hun blad het hele jaar door behouden. Door te kiezen voor deze planten kun je voorkomen dat jouw tuin in de winter dor lijkt en kan je bovendien het hele jaar door genieten van een prachtige, begroeide tuin. Bladhoudende planten zijn verkrijgbaar met verschillende kleuren blad. Sommige van deze planten hebben blad dat gedurende het jaar verkleurd, waardoor je in de winter bijvoorbeeld kunt genieten van roodgekleurd of bruingekleurd blad. Andere bladhoudende tuinplanten hebben blad dat het hele jaar door groen blijft, waardoor je altijd kunt genieten van een prachtige tuin.

Groenblijvende tuinplanten

Wil jij het hele jaar door genieten van prachtige tuinplanten die niet alleen hun blad behouden, maar ook prachtig groen blijven? Dan is het aan te raden om te kiezen voor bladhoudende, groenblijvende tuinplanten. De bladeren van groenblijvende tuinplanten behouden hun kleur het hele jaar door, waardoor jij elk seizoen kan genieten van een prachtige, groene tuin. Hierdoor blijft de uitstraling van jouw tuin het hele jaar op peil. De bekendste groenblijvende planten zijn de taxus, de laurier en de rododendron. 

Related Posts