Een koel badkamerdesign creëer je zo!

Eens in de zo veel tijd kan het zijn dat je toe bent aan iets heel anders in jouw leven. Je kan dan drastische veranderingen aanbrengen in jouw eetpatroon, de woonkamer gaan verven of de badkamer verbouwen. Wanneer je kiest voor dat laatste kan het leuk zijn om ook compleet de andere kant op te gaan. veel mensen houden van warme tonen in hun badkamer. Heb jij dit nu ook, maar ben je wel toe aan iets anders? Kies dan eens voor wat koelere tonen in het badkamerinterieur. Benieuwd hoe je dat doen? Lees het hier onder!

Het effect van de juiste kleur in jouw badkamer

Dit kan een wezenlijk verschil maken. Kleuren hebben namelijk invloed op het humeur! Warme kleuren worden over het algemeen veel gebruikt voor wanden, vloeren en accessoires. Veel mensen laten warme kleuren terugkomen in hun interieur omdat het staat voor kracht, warmte en vreugde.

Koelere kleuren zorgen er juist voor dat er meer rust en kalmte heerst in een ruimte. Groen, blauw of violet zijn kleuren die daarom veel worden teruggevonden in een ontspannende badkamer. Nu valt er wat te zeggen over een blauwe of groene badkamer. Dit is waarom in dit blog ook wordt toegelicht hoe je het beste een koele badkamer kunt creëren zonder deze kleuren direct terug te laten komen in de badkamer.

Gebruik pastelkleuren in jouw badkamer

Door een kleur te nemen zoals groen, en hier veel wit aan toe te voegen krijg je een neutraler alternatief op de groen gekleurde badkamer die hierboven beschreven staat. Je kunt ook voor andere neutrale kleuren kiezen zoals beige, taupe, grijs en zwart.

Wel wordt er aangeraden om voorzichtig aan te doen met zwart omdat overmatig gebruik (zoals zwarte muren) de ruimte een stuk kleiner laten lijken. Kies daarom voor zwarte details in de badkamer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een douchebak of douchecabines van zwart staal. Een douchebak bij www.douche-concurrent.nl kan je makkelijk combineren in iedere badkamer. Ze hebben hier namelijk een breed scala aan verschillende kleuren die vrijwel in ieder interieur passen. Ook de douchedeuren van Douche Concurrent kan je prima in vrijwel iedere interieurstijl toepassen.

Neutrale kleuren

Dit zijn eigenlijk de makkelijkste kleuren om te gebruiken. Hierboven werden ze al een keer eerder toegelicht. Wanneer je koele tonen in de badkamer hebt uit de tegels of juist accessoires is het een goed idee om dit af te werken met neutrale kleuren. Op deze manier breng je de hele badkamer in balans met zichzelf. Dit zal jij ook merken wanneer je in de badkamer bent!

Related Posts