onderhoudsvrije gevelbekleding

De voordelen van onderhoudsvrije gevelbekleding

Elke gevel is op een bepaalde manier in elkaar gezet. Wat een pand helemaal afmaakt, is een bijzondere gevelbekleding. Maar hoe kies je zoiets uit? En welke aspecten moet je op letten? Zo kies je het beste een onderhoudsvrije gevelbekleding uit.

Wat is gevelbekleding?

onderhoudsvrije gevelbekleding

Wanneer de meeste mensen denken aan een gevel, dan denken ze aan steen. Ze zien oude, Nederlandse panden voor zich die gemaakt zijn van baksteen en hooguit gevelversiering hebben zoals dat bij oude panden vaak was. Tegenwoordig is er echter veel meer mogelijk als het aankomt op gevelbekleding. Een onderhoudsvrije gevelbekleding gemaakt van hout of kunststof kan een woning helemaal afmaken. 

Wanneer is een gevel onderhoudsvrij?

Het is je wellicht wel eens opgevallen in het straatbeeld: sommige panden zijn voorzien van panelen ofwel houten planken die de gevel sieren. Je ziet dit met name veel bij moderne panden met unieke architectuur, maar gevelbekleding wordt steeds minder uniek. Een onderhoudsvrije gevelbekleding is precies wat de term aangeeft: een gevel waar je niet eindeloos veel tijd aan hoeft te besteden. Wanneer een gevel eens of zelfs meerdere keren per jaar gereinigd moet worden dan kost dit geld en tijd. Je moet die tijd en dat geld wel hebben en veel mensen hebben dat niet. Daarom kiezen ze voor een onderhoudsvrije gevelbekleding waar je jaren niet naar om hoeft te kijken. Het eindresultaat is alsnog adembenemend en het kan zelfs het lelijkste pand een prachtige en unieke uitstraling geven.

Related Posts