Dé tuintrends van 2019

De warme dagen zijn inmiddels weer onderweg en de zomer is weer begonnen. Dus het is weer hoog tijd om van de tuin een gezellige plek te maken en heerlijk te genieten van de eerste zonnestralen! Maar hoe richten we dit jaar onze tuin in & wat zijn de tuintrends van 2019?

Blijf verantwoord tuinieren

Ga in 2019 terug naar de basis! Teruggaan naar de basis doe je door verantwoord te blijven tuinieren. Maar wat is dat eigenlijk? Bij verantwoord tuinieren houd je simpelweg rekening met verschillende insecten, vogels en de manier van waterafvoer in je tuin. Want een tuin is tenslotte dé plek voor dieren om in te leven en zo gebeurt er altijd wel iets in je tuin. Dus maak hierbij geen gebruik van bestrijdingsmiddelen en plaats eventueel waterbakken en vogelhuisjes voor de vogels.

Ga voor de pasteltinten

In ons interieur binnenshuis zagen we de pasteltinten het afgelopen jaar al zijn intrede maken. En deze kleuren bevinden zich nu ook een weg naar buiten, want pasteltinten zijn het dit jaar hélemaal voor in de tuin. Waarbij je in combinatie veel ronde vormen en lekkere zitkussens ziet.

De lichte tuinmeubelen met kussens in dezelfde tinten kunnen hierbij ook niet ontbreken. De pasteltinten worden ook doorgevoerd in de beplanting in de tuin. Kies bijvoorbeeld voor een hortensia in de kleur zachtroze of lichtblauw voor je Tuinmeubelen. Of kies voor beplanting met een extreem zachte uitstraling zoals siergrassen of roomwitte bloemen. Met deze elementen krijgt je tuin een lieve en zachte uitstraling.

Of kies juist voor opvallend!

Durf jij een stapje verder te gaan? Richt dan je tuin in met het oog op de toekomst! Fonteyn

doet dat ook al een tijdje. Want dan tuin is echt gemaakt voor mensen die houden van innoveren. Maak gebruik van symmetrie, grafische vormen en opvallende kleuren. De kleuren paars en blauw zijn erg favoriet in deze trend.

Maar omdat de trend gericht is op mensen die houden van innoveren, kunnen bepaalde elementen niet ontbreken in deze tuin. Met een app kun je bijvoorbeeld diverse dingen in je tuin aansturen. Zoals het mobiel besproeien of lampen op zonne-energie in de tuin zetten. Denk aan de gekleurde Philips Hue buitenlampen, die je via je telefoon heel gemakkelijk bedient.

Related Posts