boomstamtafel

De kenmerken van een boomstamtafel in huis

Boomstamtafels zijn op dit moment een van de meest populaire trends in interieurland. Dit type tafels heeft enkele bijzondere kenmerken, die ervoor zorgen dat steeds meer mensen besluiten om dit tafeltype te kopen. Maar wat is er typerend voor boomstam tafels? Wat maakt deze tafels zo bijzonder en populair onder een groeiend aantal mensen?In dit artikel lees je wat de belangrijkste kenmerken zijn van een boomstamtafel in huis. Doe er je voordeel mee en kies ook voor sfeer, elegantie en gezelligheid in huis!

boomstamtafel

Boomstamtafels worden gemaakt van een verticale plak hout

Boomstam tafels zijn gemaakt van houtplanken, die verticaal uit boomstammen zijn gezaagd. Meestal wordt er hierbij gekozen voor hardhout, zodat het tafelblad hard en robuust is. Doordat elke boom uniek is qua patronen en jaarringen, is ook elke boomstam tafel uniek. Dat is een van de grootste voordelen van dit type tafels: je weet zeker dat er nergens anders een tafel is die exact hetzelfde is als de jouwe. Met de keuze voor een boomstam tafel onderscheid je je dan ook van andere mensen en kies je voor een unieke tafel!

Boomstam tafels passen in elk soort interieur

De tijdloze en natuurlijke uitstraling van tafels die van boomstammen zijn gemaakt, zorgt ervoor dat deze tafelsoort in elk type woonkamer of eetkamer tot zijn recht komt. Het maakt dus eigenlijk niet zoveel uit of je een industrieel interieur hebt, een klassiek ingericht huis of van een Scandinavische look houdt: met een tafel gemaakt van boomstamhout kun je elk interieur een opkikker geven!

Diverse onderstellen mogelijk

Prettig aan moderne tafels van boomstammen is dat er veel opties zijn als het gaat om het onderstel ofwel de poten van de tafel. Je kunt kiezen voor robuust rvs metaal onder je tafel. Maar ook een stevige houten draagconstructie of een pootsysteem van sterk kunststof behoort tot de mogelijkheden. Zo kun je de looks van je tafel nog beter afstemmen op de rest van je interieur!

Qua houtsoorten zijn er tal van opties

De prijs van de boomstam tafel die je koopt, is mee afhankelijk van de houtsoort waar je voor kiest. Hardhout is natuurlijk duurder dan bijvoorbeeld steigerhout. Belangrijk is hoe dan ook dat je voor kwaliteit kiest, want de tafel moet natuurlijk jarenlang probleemloos meegaan!

Related Posts