De huidige markt is goed voor de huis bezitter

Een economie verloopt altijd in een golf beweging. De economie kent hoogtepunten gevolgd door dalen. De huidige Nederlandse economie bevindt zich overduidelijk in een piek. Je kunt dit herkennen door de vele banen die er op dit moment beschikbaar zijn en de lage werkloosheid. Mensen hebben geld om uit te geven. Nadeel hiervan is dat bedrijven dit weten en de prijzen van producten hier op aanpassen. De koopkracht neemt hierdoor af. Een andere markt waar de piek erg duidelijk is, is de huizenmarkt. De prijs van een huis is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Ben je op dit moment een huisbezitter ben je spekkoper. Starters hebben het moeilijk, meer daarover lees je in de volgende alinea!

Starters hebben het moeilijk

Jong volwassenen die hun eerste baan  hebben gevonden en opeens meer te besteden hebben willen graag een huis huren of liever nog kopen. In de huidige markt is een huis in de stad niet mogelijk voor deze groep mensen. Ze zijn dus al snel verplicht te zoeken buiten de stad. Deze groep vindt het belangrijk dat er meer huizen gebouwd worden. Ze hebben op zich geld en een prima salaris maar er is gewoon te weinig beschikbaar. Op een markt werkt het zo dat wanneer de vraag het aanbod overstijgt de prijs stijgt. Op dit moment is de prijs zo hoog dat deze simpelweg niet haalbaar meer is door deze groep met goede intenties. Dit kan niet de bedoeling zijn dus worden er nu creatieve oplossingen  gezocht zoals appartementen in oude kantoorpanden die leeg staan.

Oude kantoorpanden omgebouwd tot starters woningen

Deze nieuwe appartementen zijn vaak van allerlei luxe producten voorzien. Zo liggen er vaak Nora vloeren, vloeren van het merk Nora, wat de hele grond een mooi afgewerkt karakter geeft. De muren zijn vaak netjes behangen of geverfd. Aan de indeling van de appartementen kun je vaak zien dat je te maken hebt met een oud kantoor maar verder is het van alle gemakken voorzien. Heb jij als starter of student te maken met een krap budget maar ben je wel creatief van geest dan raad ik het zeker eens aan een van deze omgebouwde kantoorpanden te bezichtigen.

Related Posts