Alles wat je moeten weten over laminaat

Als je op zoek bent naar een vloer die eenvoudig te onderhouden is, kom je al snel uit bij laminaatvloeren. Het heeft de uitstraling van een parketvloer, maar met praktische voordelen die je alleen bij laminaatvloeren vindt. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van de laminaatvloer en kom je er alles over te weten. Ook worden er wat verwarringen over laminaatvloeren opgeklaard.

De verwarring die men maakt bij laminaat

Eerst de verwarring die mensen meestal maken als ze het over laminaat hebben. Dit soort type vloer bestaat uit composiet plaatmateriaal. Het materiaal is dan ook altijd opgemaakt uit diverse bestanddelen. Dit is een verschil met bijvoorbeeld een PVC vloer. Alle onderdelen zijn verschillende lagen en vormen het laminaat. Daarom heeft laminaat andere eigenschappen dan ander soort vloerbedekking.

Het verschil van laminaat en PVC

Laminaat en PVC lijken erg op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen te vinden. PVC bestaat uit polyvinylcholoride en is een dun en soepel materiaal, en makkelijk te bewerken. Laminaat bestaat uit samengeperste lagen en is normaal gesproken een stuk dikker. Een ander verschil tussen laminaat en PVC is dat PVC met lijm gelegd kan worden, terwijl dat met laminaat alleen zwevend kan. PVC is een stuk beter als je vloerverwarming wilt. PVC is een stuk dunner dan laminaat en kan direct aan de ondergrond bevestigd worden. Zo komt de warmte er beter doorheen.

De voordelen van laminaat

Het grootste voordeel, en waarom veel mensen voor laminaat kiezen, is dat het onderhoudsarm is. Zo hoef je maar eens in de twee weken de vloer schoon te maken met een vochtige dweil, dat is vaak al genoeg. Daarnaast is laminaat in allerlei soort kleuren te vinden zoals donkere tinten en lichtere tinten. Ook kan je kiezen voor een mat laminaat of met glans. En ten slot de keuze of je laminaat met of zonder groef besluit te kopen. De opties zijn eindeloos.

Ontwikkeling in de laminaat industrie

De kwaliteit van laminaat vloeren zijn de afgelopen jaar een stuk beter geworden. Je hebt dan ook tegenwoordig strakke topkwaliteit laminaatvloeren voor redelijke prijzen. Daarnaast is de markt sterk ontwikkeld en is het heel goed mogelijk om realistische houtmotieven te realiseren. Resultaat van deze ontwikkeling is dat laminaat niet meer te onderscheiden is van echt hout. Een van de redenen waarom het zo ontzettend populair onder de consument is. Er is dus keuze genoeg om jouw vloer met laminaat te leggen. Enthousiast? Dan kan je laminaat vloeren Alkmaar inschakelen om je laminaat te kopen en te leggen.

Related Posts